|
|
|
Akadémia controlling
|
|
|
Hotelový controlling a kalkulácie v turizme |
|
|
|
Termín: 21.2.2025 alebo 6.3.2025 |
|
|
Lektor: s dlhoročnou praxou |
|
|
Miesto konania: Bratislava |
|
|
Časový harmonogram: 8:30 - 9:00 prezentácia |
|
|
i |
i9:00 - 15:30 seminár |
|
|
|
Cieľ vzdelávania:
Cieľom seminára je objasniť účastníkom podstatu hotelového controllingu, jeho obsah a využívanie v riadení hotelových zariadení. Na príkladoch z praxe je interpretovaná metodika tvorby controllingových systémov v hotelierstve, v oblasti finančného, nákladového a strategického controllingu. Osobitne sa pozornosť venuje nákladom hotelových zariadení až po úroveň kalkulácie produktov, ktoré hotel ponúka. V rámci seminára je analyzovaný aj pohyb peňažných prostriedkov a možnosti jeho ovplyvňovania. Naučí Vás poznať podstatu finančného riadenia v hotelierstve prostredníctvom metodiky tvorby finančného plánu a cyklu Cash – To – Cash. |
|
|
Cieľová skupina:
Kurz je určený pre podnikateľov, TOP manažment hotelových zariadení, controllérov, ekonómov, manažérov v hoteloch alebo iných turistických zariadeniach vrátane penziónov a všetkých záujemcov, ktorí chcú poznať problematiku controllingu v hotelierstve a jeho použitie v oblasti turizmu. Objasní vám aj ako urobiť dobrý finančný plán a rozpočet peňažných tokov na nasledujúci a ďalšie roky. Je vhodný aj pre manažérov pracujúcich v oblasti investícií a investovania do oblasti cestovného ruchu. |
|
|
Profil absolventa:
Účastníci na konci kurzu budú vedieť:
- tvoriť rozpočty, robiť analýzy nákladov a poznatkami ako ich efektívne ovplyvňovať.
- podstatu finančného controllingu a finančného riadenia a metódy ako ovplyvňovať ziskovosť,
- plánovať a kontrolovať finančné toky v hotelových zariadeniach.
- stanovovať finančné ciele a sledovať ich plnenie.
- podstatu nákladového controllingu a využiť ho v procese riadenia.
- vypracovať strategické a investičné plány pre rozvoj podniku a dopady svojich rozhodnutí na budúcnosť hotelového zariadenia.
|
|
|
Obsah / program prednášky: |
|
|
- účtovná dokumentácia a analýza účtovných výkazov výkazu ziskov a strát a súvahy
- finančné ciele podniku a finančná politika, likvidita, likvidnosť a jej riadenie.
- tvorba zisku a možnosti jeho ovplyvňovania, plánovanie ziskovosti hotela
- vzťah zisku a likvidity, vplyv kapitálovej štruktúry.
- finančný plán hotela a jeho časti; časové dimenzie plánu; rozplánovanie aktivít.
- rozpočty a strediskové hospodárenie, analýza nákladov a tvorba krycích príspevkov.
- kalkulácie služieb v hotelových zariadeniach a ostatných typoch zariadení v turizme.
- tvorba a hodnotenie kvality strategického plánu, Balanced Scorecard v hotelierstve.
|
|
|
Prínos:
Účastníci si rozšíria vedomosti v oblasti finančného, nákladového a strategického controllingu. Bližšie sa oboznámia s modernými postupmi v oblasti tvorby finančného riadenia, riadenia ziskovosti na báze krycích príspevkov a tvorby kľúčových ukazovateľov výkonnosti hotelových zariadení. |
|
|
Študijný materiál:
Každý účastník dostane pracovné materiály autorsky spracované lektorom. |
|
|
Variabilný symbol: 21022025 alebo 6032025 |
|
|
Cena: 307,50 € vrátane 23% DPH ( 250,- € bez DPH ) |
|