|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Akadémia controllingu
|
|
|
Controlling v roku 2017 |
|
|
a moderné controllingové analýzy |
|
Termín: |
|
|
Lektor: špecialista z praxe |
|
|
Miesto konania: Bratislava |
|
|
Časový harmonogram: 8:30 - 9:00 prezentácia |
|
|
i |
i9:00 - 16:30 kurz |
|
|
|
Cieľ vzdelávania:
Controllingový reporting je nástrojom ako splniť základné poslanie controlléra - neustále zásobovať management relevantnými informáciami v požadovanom detaile a štruktúre. Reporting musí byť aktuálny, prehľadný a flexibilný, lebo prestavuje prostriedok komunikácie a spojenie medzi controllérom a manažérom. Len taký reporting významne prispieva k zvýšenie konkurencieschopnosti podniku. |
|
|
Cieľová skupina:
Seminár je určený predovšetkým pracovníkom na pozícií referent controllingu, špecialistom reportingu a plánovania, tým, ktorí začínajú svoju kariéru na pozícií controllér, absolventom, všetkým tým, ktorí chcú získať základný prehľad v oblasti controllingu.
Seminár je možné organizovať aj pre uzavretú skupinu (termín, miesto a obsah je možné dohodnúť podľa požiadavky záujemcu. |
|
|
Obsah / program prednášky: |
|
|
- Základné princípy reportingu a moderné fungovanie controllingu.
- Užívatelia reportov – management, investorov, štátne orgány.
- Typy reportov – účtovný, ekonomický, analytický, trhový, produktový apod.
- Štruktúra reportu – zdroj dát, spracovanie, výstupy.
- Úloha reportingu v rámci toku dát vo firme.
- Zdroje dát pre reporting – účtovný SW, dátové sklady, firemné siete, externé zdroje.
- Prezentácia – špecializovaný SW, reporting books.
- Tvorba a implementácia controllingu do firmy. Prípadová štúdia.
- Zostavenie pravidelného reportu manažmentu a akcionárom controllérom.
- Moderné controllingové nástroje a postupy.
|
|
|
Študijný materiál:
|
|
- Každý účastník dostane pracovné materiály autorsky spracované lektorom. Súčasťou pracovných materiálov je teoretický základ a praktické príklady na riešenie.
|
|
Variabilný symbol: |
|
|
Cena: 300,- € vrátane 20% DPH ( 250,- € bez DPH ) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|